Vasárnapi félpercesek

Vasárnapi félpercesek

Az apokalipszis előtt egy nappal – Jelenetek egy körúti lemezboltból

2020. július 12. - Szerencsés Kristóf

I.
– Lemez? Mennyi?
– Elnézést, uram, a hölgy éppen fizet.
– Mennyi egy lemez?
– A hátoldalán van az árcímke.
– Többi? Mennyi?
– Mindegyiknek más az ára, ha megnézi, de így látatlanban nehéz, körülbelül hatszázötvenezer terméket tartunk számon.
– Ez? Mennyi?

II.

– Amerika együttestől nincs India album. Nem létezik ilyen lemez. Nem gyártanak ilyen lemezt. Nincs ilyen album. Nem tudunk magának egy éjszaka alatt legyártani egyet, ne tessék haragudni. Nem rendelhető. Nincs se Amerikától India, vagy Indiától Amerika. Nem haragszom, csak nincs ilyen. De hölgyem, most mondom. Nem, nem tudunk szerezni se Amerikát, se Indiát, nincs ilyen, se együttes, se album lemezen. Nem, én nem haragszom. Hiába tetszik bejönni honlap, nincs ilyen, nem rendelhető. Kérem, viszonthallásra.

III.

– Szervusz édes, drága Tamáskám! Hát, még vagytok? Éltek? Hála istennek, na. Egyszerre hat fő? Hányadik vagyok, Tomikám, hát csak azért, hát, hogy érted, jól van, akkor pont, nem kell a maszk jól is van, vagy kell? Jól van, figyelj már édes egyetlen Tamásom, ismerjük egymást harmincöt éve, ha nem több. Figyeljél, Tomikám. Kormorán kellene, azt keresem. De már vagy tíz éve, hátha van, tudod, bejövök párszor. Nem, mindennap azért nem. Zavarok? Azért, Tamáskám, ne ijesztgess. Kormorán. Persze, tudom. Kormorán, az a gödöllői koncerted van? Tudod, hogy régóta keresem. Harmincöt éve, hát, azért nem, de régóta Tamáskám, figyelj ide. Az se baj, ha nem bakeliten. Lehet DVD-n is, ha lenne, nézd már meg Tomikám. Az se baj, ha nem DVD-n, csak kazettán, vagy mi ez CD-n. De kazettán is jó lenne, de inkább CD-n. Vagy más formátumban, ha van. De DVD-n, CD-n vagy kazettán lenne a legjobb. Vagy amin van. Nincs? Nincsen? Keress már rá. Csak ez még úgy hiányzik, kellene nagyon, aztán ide figyelj, már nincs több, nem nyaggatlak folyton.

IV.

– Mit hozott? Ezeket nem veszem meg, de köszönjük. Jugoszláv, indiai kiadványokat annyira nem. Kislemezeket amúgy sem, magyar lemezekből is sok van. Még eladna? Lássuk. Ja, hogy otthon van. Akkor tessék behozni. De milye van, csak, hogy ne potyára hozza.
– Lemezeim.
– De milyen lemez?
– Sok. Sok lemez.
– De milyen előadók?
– Záray-Vámosi, Korda Gyuri is van, sok lemezem van.
– Köszönjük szépen.
– Sok van. Hogyhogy nem? Miért nem, mindegyik jó állapotú.  
– Köszönjük.

V.

– Halló, báttya figyeljél', nem akarják megvenni ebbe a nyüves boltba. Itt állok előttük, azt mondják egyik sem. Igen, itt állok előttük. Nem, mert magyar, meg jugoszláv mit tudom én. Hallottál ilyet? Hogy ebből sok van, most idehoztam, meg otthon is. Nem tudom, mit csinálok, nem akarják megvenni. Ez az, másnak meg láttam, hogy veszik. Főnök, biztos nem kell? Biztos nem veszi?  

A bejegyzés trackback címe:

https://szerencseskristof.blog.hu/api/trackback/id/tr8515999734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása